Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Να αποκατασταθούν γρήγορα θέσεις εργασίας και εισοδήματα»

Τη γρήγορη αποκατάσταση των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων που χάθηκαν προτάσσει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. Ο υπουργός προαναγγέλλει άρση της απαγόρευσης των πετρελαιοκίνητων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο, ενώ εξετάζει λύσεις για την Κερατέα και το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων.




«Ιστορική» χαρακτήρισε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος, αφού, όπως υποστηρίζει, κάνει το χρέος βιώσιμο. «Αυτό που μένει είναι να μειώσεουμε τα ελλείμματα, να γίνουν οι αλλαγές που ζήτησαν και ζητούν οι πολίτες, να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά στο αναπτυξιακό σκέλος του προγράμματός μας, να δούμε όλοι γρήγορα το εισόδημα της χώρα να αυξάνεται και να αποκαθίστανται οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν, αλλά και τα εισοδήματα που χάθηκαν», τονίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. κατηγορώντας την για έλλειψη σοβαρότητας και αισθήματος ευθύνης και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για λαϊκισμούς και ανταρτοπόλεμο στην πλάτη της χώρας».

Σε ερώτηση σχετικά με την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ, ο υπουργός απάντησε ότι το 2012 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, είτε με προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή είτε με πώληση μεριδίων σε θυγατρικές.

Όσον αφορά στο θέμα των αυθαιρέτων, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνει την αλλαγή του πλαισίου για τις κατεδαφίσεις, ώστε το μέτρο να καταστεί αποτελεσματικό.

Σχετικά με την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο υπουργός προανήγγειλε την παρουσίαση του νέου πλαισίου το φθινόπωρο, ενώ όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, θεωρεί πως αυτό δεν εξαντλείται στην περίπτωση της Κερατέας. Έπειτα από συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν «αποφάσεις για την ταχεία υλοποίηση των έργων με τον πιο πρόσφορο, οικονομικό και διαφανή τρόπο, με χρήση όλων των διαθέσιμων, δοκιμασμένων και σε άλλες χώρες τεχνολογιών. Σε αυτό το πλαίσιο μπαίνει και το ζήτημα της Κερατέας, για το οποίο εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com