Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης δασικών χαρτών από την Κτηματολόγιο ΑΕ

Η κατάρτιση μελετών δασικών χαρτών σε περιοχές οι οποίες κατά κύριο λόγο είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007 ή περιλαμβάνουν μεγάλα τμήματα περιβαλλοντικά ευαίσθητα και σε ακόμη 79 περιοχές που ανήκουν στις περιφέρειες της Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Θεσπρωτίας, Κοζάνης, Κορινθίας, Ξάνθης και Σερρών, περιλαμβάνονται στην προκήρυξη δύο ανοικτών διαγωνισμών από την Κτηματολόγιο Α.Ε.




Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 38,9 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο πλαίσιο της σύνταξης Εθνικού Κτηματολογίου και της επικείμενης προκήρυξης του νέου προγράμματος κτηματογράφησης που αφορά σε 268 περιοχές σε 19 περιφέρειες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κτηματολόγιο ΑΕ:

1. Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός «Μελετών κατάρτισης δασικού χάρτη σε πυρόπληκτες και προστατευόμενες περιοχές της χώρας» συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και έχει προϋπολογισμό 37,2 εκατ. ευρώ. Οι συμβάσεις που θα ανατεθούν μέσα από τον διαγωνισμό αφορούν στην κατάρτιση δασικών χαρτών για το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής (εκτός Αγίου Όρους), Πιερίας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Μαγνησίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας και Ηλείας (εκτός των περιοχών για τις οποίες έχουν ήδη καταρτιστεί δασικοί χάρτες στο πλαίσιο παλαιότερων προγραμμάτων κτηματογράφησης). Η δασική έκταση των περιοχών αυτών εκτιμάται σε 24 εκατ. στρέμματα.

2. Ο δεύτερος διεθνής διαγωνισμός «Μελετών κατάρτισης δασικού χάρτη σε 79 περιοχές της χώρας», προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, αφορά στην κατάρτιση δασικών χαρτών για όσες περιοχές του νέου προγράμματος κτηματογράφησης των 268 περιοχών δεν συμπεριλαμβάνονται στον προαναφερθέντα διαγωνισμό που υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ. Οι 79 περιοχές ανήκουν στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Θεσπρωτίας, Κοζάνης, Κορινθίας, Ξάνθης και Σερρών. Η δασική έκταση των περιοχών αυτών εκτιμάται στα 781.600 στρέμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com