Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Fitch: Σε «περιοσμένη χρεοκοπία» η Ελλαδα, προσεχώς

Σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (restricted default) προτίθεται να θέσει το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch, όπως υποστηρίζει.




Όπως αναφέρει, την ημερομηνία που λήγει η προτεινόμενη περίοδος ανταλλαγής ομολόγων με τον ιδιωτικό τομέα, η Ελλάδα ως ομολογιακός εκδότης, θα τεθεί σε "περιορισμένη χρεοκοπία" ενώ ο οίκος θα υιοθετήσει αξιολογήσεις "χρεοκοπίας" στα εμπλεκόμενα στη σχετική συμφωνία ελληνικά ομόλογα. Η αξιολόγηση αυτή θα είναι προσωρινή, καθώς μόλις εκδοθούν τα νέα ομόλογα ο οίκος, αναφέρει η ανακοίνωση, θα προχωρήσει σε επαναξιολόγηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fitch, οι δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν χθες στην έκτακτη Σύσκεψη Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό και θετικό βήμα προς τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη.

Όπως διευκρίνισε ο διεθνής οίκος, η περισσότερο ενωτική και ξεκάθαρη απάντηση πολιτικής στην ελληνική κρίση και την ευρύτερη χρηματοπιστωτική αστάθεια της Ευρωζώνης μετριάζει την βραχυχρόνια πίεση στο πιστωτικό προφίλ των κρατών και τις πιστοληπτικές διαβαθμίσεις τους στην περιοχή.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, πως μέχρις ότου υπάρξει μία σταθερή και ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη στην ευρωπαϊκή περιφέρεια συνδεδεμένη με μία συνεχιζόμενη πρόοδο στη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων και στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της μακροχρόνιας δυνητικής ανάπτυξης, δεν μπορεί να αποκλεισθούν περαιτέρω επεισόδια χρηματοπιστωτικής αστάθειας με συνέπεια τη διατήρηση των πιέσεων για επαναξιολόγηση και υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιοπιστίας των προβληματικών οικονομιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com