Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ο αποκεφαλισμός του εφόρου

Αποκεφαλίζονται προϊστάμενοι εφοριών που δεν αποδίδουν, κλείνουν εφορίες και άλλες μετατρέπονται σε αυτοτελή γραφεία, δημιουργείται «ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων» και ειδική Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης Οφειλών.



Την πλήρη ανατροπή στο υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να φέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η αρμοδιότητα «παύσης» των εφόρων που δεν πιάνουν τους στόχους περνάει στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μπορεί να διορίζει στη θέση τους νέους επικεφαλής, ειδικά σε εφορίες που εισπράττουν το μεγαλύτερο ποσοστό επί των εσόδων του προϋπολογισμού.

Αμεσα ξεκινάει και η κατάργηση εφοριών, αρχής γενομένης από την επαρχία, οι οποίες δεν υπάρχει λόγος να υφίστανται κατά τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, ενώ η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ ή του Διαδικτύου.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επανέλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων, συστήνεται ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων για όλη τη χώρα, ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για επίορκους εφοριακούς, ενισχύονται οι 31 επιλεγμένες εφορίες που πιάνουν το 75% των εσόδων, καταργούνται τμήματα εφοριών και διατηρούνται τα δημόσια ταμεία σε όσες εφορίες απομείνουν εν λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com