Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Από σήμερα ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία για οφειλέτες του Δημοσίου

Μπαίνει σε εφαρμογή η αυτόφωρη διαδικασία για τους οφειλέτες του Δημοσίου, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Πρώτος στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οι μεγαλο-οφειλέτες.




Αυτό υποστηρίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", ο αναπληρωτής υπουργός, Παντελής Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι "δεν πρόκειται να πάνε στο αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην Εφορία 5.000 και 10.000 ευρω. Εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή ειναι η δέσμευσή μας".

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, η διαδικασία που ξεκινά από αύριο έχει ως εξής: οι οφειλέτες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για το χρέος τους. Παράλληλα, θα ενημερώνονται για τις δυνατότητες υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διαγραφή έως και του 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και καταβολή σε δόσεις που φτάνουν έως και τις 36. Στη συνέχεια θα ακολουθείται ο νόμος.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εντολές που έχουν λάβει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι η προσπάθεια να εστιαστεί, πρώτα απ' όλους, στους μεγάλους οφειλέτες.

Οι οφειλέτες που θα απομείνουν μετά από "ξεκαθάρισμα" της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, υπολογίζονται σε περίπου 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα και θα "εξεταστούν" κατ' απόλυτη προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com